Pandan rijst koken

Je kunt Pandan rijst koken, heb je dit al eens gedaan? De hoogste tijd om het anders eens te proberen. Het is rijst voor iedere dag, daar staat het om bekend. Als je een Thaise maaltijd klaar gaat maken, dan kun je kiezen voor Pandan rijst koken. Dit is een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandan-rijst-kokenDe naam Pandanrijst komt van het geurige blad van de Pandanpalm. Na het koken blijft de rijst vochtig en kleverig en je kunt hem dus ook eten met stokjes!

Voedingswaarde Pandan rijst koken 100 g ongekookte rijst

Rijstkoken.com

De voedingswaarden bij Pandan rijst koken kun je hieronder nu lezen. Je weet nu precies hoeveel voedingswaarden de Pandan rijst bevat als hij niet is gekookt, per 100 gram:

 • Energie 1492 kJ / 352 kcal
 • Vet 1,0 g waarvan verzadigd 0,2 g
 • Koolhydraten 78 g waarvan suikers 0,0 g
 • Voedingsvezels 1,3 g
 • Eiwit 7,0 g
 • Zout 0,05 g

Per portie (75 gr) Pandan rijst koken

Als je een portie rijst klaar gaat maken van 75 gram, dan kun je de volgende voedingswaarden aanhouden:

 • 75 g onbereid is ca. 200 g bereid
 • Is het beslag glad? Voeg dan de overige helft van de melk aan het beslag toe en zorg wederom dat het beslag glad wordt.
 • Energie
 • 1119 kJ
 • 264 kcal
 • 13%* * Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)

Bereiding Pandan rijst koken

Bij Pandan rijst koken heb je niet zoveel tijd nodig. Je hebt alleen maar een pan nodig, Pandanrijst en een beetje water. Hoe ga je te werk bij Pandan rijst koken?

 1. Bij Pandan rijst koken begin je met de rijst die je in de pan doet en daar doe je een ruime hoeveelheid kokende water bij. Je kunt ook eerst water in de pan doen en dit laten koken en dan de rijst toevoegen. Als je sneller klaar wil zijn dan kun je ook water koken in de waterkoker en dit in de pan doen en daar de rijst aan toevoegen.
 2. Als je de rijst toe gaat voegen dan breng je het geheel opnieuw aan de kook en laat je de rijst 10 min. doorkoken.
 3. Vervolgens neem je de pan van de warmtebron en giet je de rijst af.
 4. Als je dat hebt gedaan laat je de rijst nog 10 min. staan met de deksel op de pan.
 5. Voordat je de rijst gaat serveren kun je deze het beste nog even omscheppen.

Tips Pandan rijst koken

Bij Pandan rijst koken kun je veel lekkere gerechten klaarmaken. Een lekker stukje vlees en groenten? Een goede saus mag natuurlijk niet ontbreken. Neem daarom de tijd om te ontdekken en te experimenteren hoe Pandan rijst koken het beste werkt. Daar kun je in de tussentijd nog wat andere gerechten bij klaarmaken en dan zet je een gezonde, smaakvolle en verantwoorde maaltijd op tafel. In ieder geval weet je nu dat Pandan rijst koken niet veel tijd in beslag neemt en daar kun je dus altijd gebruik van maken, ook wanneer je een keer niet zoveel tijd hebt! Kies daarom voor Pandan rijst koken en smullen maar. Jong en oud zullen genieten van deze Pandan rijst!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders