Rijst koken in magnetron

Wil je rijst koken in magnetron? Dit wordt gezien als een internationaal bijgerecht. Je hebt ongeveer 20-30 minuten nodig en dan heb is het rijst koken in magnetron klaar.

Ingrediënten rijst koken in magnetron

Rijstkoken.com

Als je hebt gekozen voor rijst koken in magnetron, dan is dat een keer wat anders dan de rijst klaarmaken in de pan. Het kan een keer gemakkelijker zijn, maar ook wanneer je geen kookstel bij de hand hebt en alleen een magnetron, is het aan te raden dat je kiest voor rijst koken in magnetron. Daardoor kun je toch rijst eten en dat is smaakvol, gezond en verantwoord. Bij rijst koken in magnetron kun je ook veel andere gerechten klaarmaken. In de tussentijd dat de rijst gaat koken in magnetron kun je de rest alvast klaarmaken en beginnen met de voorbereidingen. Maar wat heb je nodig voor rijst koken in magnetron? De volgende ingrediënten heb je nodig bij rijst koken in magnetron:

  • Rijst
  • Water

Voorbereiding rijst koken in magnetron

De voorbereidingen voor rijst koken in magnetron nemen niet zoveel tijd in beslag. Het is geen tijdwinst als je hiervoor gaat kiezen, maar we hebben wel een tip voor prachtige rulle en droge rijst. Daarbij is de bereidingstijd in de magnetron afhankelijk van de hoeveelheid. Hoe meer rijst je hebt, hoe langer de bereidingstijd van rijst koken in magnetron. Als je kiest voor rijst koken in magnetron dan heb je hier in ieder geval wel tijd mee gewonnen omdat je niet eerst water hoeft te koken en daar op hoeft te wachten!

Bereidingswijze rijst koken in magnetron

Je gaat beginnen met rijst koken in magnetron. Hoe ga je te werk bij rijst koken in magnetron?

  1. Je neemt de rijst en deze doe je met de met het water in de magnetronschaal.
  2. Vervolgens dek je de schaal af met een deksel of met magnetronfolie.
  3. Dan neem je de schaal en deze zet je in de magnetron. Dan schakel je de magnetron in op 700 watt en stel de bereidingstijd volgens het schema in (zie hieronder).
  4. Dan laat je de rijst nog 5 minuten nagaren en dan schep je de rijst nog even om.

Schema rijst koken in de magnetron

  • 1 persoon, 75 g rijst, 200 ml water, 10 min.
  • 2-3 personen, 150 g rijst, 325 ml water, 13 min.
  • 3-4 personen, 225 g rijst, 475 ml water, 17 min.

Tips rijst koken in magnetron

Voor rijst koken in magnetron heb je eigenlijk alleen een ovenschaal nodig, water en rijst. Als je het schema van hierboven er bij houdt, dan kun je altijd de juiste hoeveelheid rijst koken in magnetron. Als je de rijst uit de magnetron lekker vindt kun je dit schema bij de magnetron hangen en weet je precies hoelang het duurt en hoeveel water je nodig hebt voor rijst koken in magnetron. Qua voorbereidingen is het aan te raden dat je ook alvast wat andere gerechten klaar gaat zetten zodat je dit tegelijkertijd met de rijst op kunt dienen. Denk daarbij aan lekkere groenten en een stukje vlees!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders