Surinaamse rijst koken

Als je een keer een andere variant van rijst wilt maken, dan kun je de Surinaamse rijst koken. Dit recept is gebaseerd op een hoofdgerecht dat geschikt is voor vier personen. Als er meerdere mensen komen eten dan kun je de ingrediënten verdubbelen of je kunt meteen Surinaamse rijst koken voor twee dagen, want ook de volgende dag is de Surinaamse rijst erg lekker. Probeer het maar eens uit en dan kun je gemakkelijk in een dag voor twee dagen de Surinaamse rijst koken. Je hebt voor het Surinaamse rijst koken in totaal vijf minuten aan voorbereidingstijd nodig. Je gaat vervolgens een kwartier wachten en de bereidingstijd is slechts negen minuten. Dit betekent dus dat je in korte tijd de Surinaamse rijst kunt koken. Bij deze rijst kun je veel lekkere groenten en stukjes vlees klaarmaken, maar eerst maar eens kennismaken met Surinaamse rijst koken Surinaamse-rijst-kokenen dan kun je zelf gaan experimenteren, een leuke bezigheid!

Ingrediënten Surinaamse rijst koken

Rijstkoken.com

Je gaat de Surinaamse rijst koken, maar wat heb je dan allemaal nodig? In ieder geval heb je water nodig maar wat nog meer? Voor Surinaamse rijst koken heb je het volgende nodig:

  • 250 gram Surinaamse rijst

Materialen Surinaamse rijst koken

Bij Surinaamse rijst koken heb je niet zoveel materialen nodig, wat je in ieder geval wel nodig hebt bij Surinaamse rijst koken is:

  • Een pan met dikke bodem

Bereidingswijze Surinaamse rijst koken

Je bent van plan om te starten met Surinaamse rijst koken. Heb je alles in huis? Heb je de pan met water klaar staan en heb je de juiste hoeveelheid rijst? Dan kan de voorbereiding van Surinaamse rijst koken beginnen. Zo ga je te werken bij Surinaamse rijst koken:

  1. Als eerste ga je bij Surinaamse rijst koken een ruime hoeveelheid water in een pan met dikke bodem. Op het moment dat het water kookt ga je de rijst toevoegen en daar kun je ook wat zout aan toevoegen. Mocht je het te lang vinden duren voordat het water kookt, dan kun je ook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook brengen. Dit water doe je vervolgens in de pan en dan kun je daar de rijst aan toevoegen.
  2. Wanneer het water heeft gekookt kun je de rijst laten koken en dat duurt ongeveer zeven minuten.
  3. Als de rijst gekookt heeft dan kun je het water afgieten.
  4. Wanneer het water is afgegoten laat je de rijst ongeveer een kwartier in de pan staan met de deksel driekwart op de pan. Let goed op, roer af en toe de rijst met een houten lepel door. Daardoor zorg je er voor dat hij niet aan de pan gaat zitten.

Tip Surinaamse rijst koken

Bij Surinaamse rijst koken kun je in de tussentijd ook andere gerechten klaarmaken. Weet je al wat je klaar gaat maken? Lekkere groenten en wat vlees misschien? Je kunt er ook een vegetarisch gerecht van maken. In ieder geval kun je de Surinaamse rijst koken en dan serveren als bijgerecht!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders