Sushi rijst koken

Heb je al eens gedacht aan sushi rijst koken? Als je die keuze gaat maken dan kun je sushi rijst koken en heb je 15 minuten nodig om het te bereiden en dan ga je vervolgens 35 minuten wachten. Binnen 50 minuten is sushi rijst koken klaar en kun je het eten. Het onderstaande recept voor sushi rijst koken is gebaseerd op een groep van 25 mensen. Het is namelijk een lekker bijgerecht en als er een grote groep mensen komt eten kun je heel gemakkelijk en snel sushi rijst koken. De meeste mensen zullen het lekker vinden en het bevat 60 kcal aan voedingswaarden. Het Sushi-rijst-kokensushi rijst koken valt in verschillende categorieën, zoals vegetarisch, Aziatisch en Japans. Maar hoe ga je de sushi rijst koken?

Ingrediënten sushi rijst koken

Rijstkoken.com

Als je kiest voor sushi rijst koken dan heb je een aantal ingrediënten nodig. Haal deze in huis en dan kun je aan de slag met sushi rijst koken. De volgende ingrediënten heb je nodig voor sushi rijst koken:

 • 500 g sushirijst
 • 600 ml kraanwater
 • 6 el rijstazijn
 • 2 tl zeezout
 • 4 tl suiker

Keukenspullen sushi rijst koken

Wanneer je kiest voor sushi rijst koken kun je ook keukenspullen gebruiken, daarbij kun je denken aan:

 • Waaier

Bereidingswijze shushi rijst koken

Sushi rijkt koken kun je als volgt doen:

 1. Je neemt eerst de rijst en deze zeef je in een zeef en dan spoel je deze af onder koud stromend water. Dan schep je het geheel in een pan met een dikke bodem. Dan laat je het geheel tien minuten staan en dan kan de rijst het water opnemen.
 2. Dan voeg je het water toe aan de rijst en breng je het op hoog vuur aan de kook.
 3. Vervolgens doe je deksel op de pan en laat je het geheel twee minuten op hoog vuur koken.
 4. Dan zet je het vuur middelhoog en kook je het vijf minuten. Vervolgens zet je het vuur laag en kook je het nog 12 min.
 5. Dan zet je het vuur uit en neem je de deksel van de pan en dek je de pan af met een schone theedoek. Dit laat je ongeveer een kwartier staan. Dit zorgt er voor dat je de rijstkorrels geleidelijk tot de kern gaar laat worden.
 6. In de tussentijd kun je de azijn met het zout en de suiker verwarmen in een steelpan. Dan blijf je roeren tot het zout en de suiker zijn opgelost. Het geheel laat je dan afkoelen tot het op kamertemperatuur is en dan schep je de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel je daar de dressing overheen.
 7. Dan schep je de rijst voorzichtig om en waaier je tijdens het omscheppen. Daardoor krijgen de korrels een mooie glans.
 8. Dan verwerk je de rijst als hij op kamertemperatuur is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) sushi rijst koken

De voedingswaarden van sushi rijst zijn van belang als je deze gaat eten. Daarom geven we je hieronder het overzicht van sushi rijst koken:

 1. energie 60 kcal
 2. eiwit 1 g
 3. koolhydraten 13 g

Tip sushi rijst koken

In de tussentijd dat de sushi rijst gaat koken kun je alvast wat andere gerechten klaarmaken. Wil je er wat groenten bij eten of een stukje vlees? Zorg dat je alles klaar hebt staan en dan kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten en dit kun je klaarmaken tijdens het sushi rijst koken.

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders