Sushi rijst maken

Wanneer mensen over de Japanse keuken willen leren, vertel ik hen om met rijst te beginnen. Sushi bestaat hoofdzakelijk uit twee delen: rijst en vis. Het is de vis die de meeste aandacht krijgt, maar rijst vormt de basis. Als u die route neemt, moet u de rijst in het water wassen door zachtjes te zwaaien en met een hand in een kom te wervelen. Afvoeren van het bewolkte water. Combineer de rijst, een tweedimensionale kombu zeewier, en gemeten water (110 tot 120 procent van de hoeveelheid ongekookte rijst) in een zware pot. Laat staan voor dertig minuten. Bedek en kook over hoge hitte. Zodra de rijst kookt, verminder de hitte naar laag en bedek de pot. Kook voor twaalf tot vijftien minuten meer. Verwijder uit de hitte en laat staan gedurende 10 minuten zonder bloot te leggen. Of u een pot of een rijst kooktoestel gebruikt heeft, als de rijst is gekookt, gooi de kombu weg, doe de rijst over naar een houten sushi-rijstbak of een grote kom en voeg het azijnmengsel toe, snijd het in de rijst met een houten paddle Zonder de korrels te verpulveren. Bedek de rijst met een vochtige handdoek om de rijst vochtig te houden. Het moet op kamertemperatuur gehouden worden en binnen een dag gebruikt worden.

Welke type rijst

Gebruik kortkorrelige cultivars van Japonica, zoals Koshihikari of Akita Komachi of medium korrelige Japanse witte rijst zoals Koda Farms. Deze variëteiten zijn kleverig van aard, waarmee u de rijst kunt vormen.

Rijstkoken.com

Rijst klaar maken

Spoel de rijst in een straal of kuil tot het water leeg loopt. Combineer met water in een middelgrote pan. Kook tot kookpunt, verminder de hitte naar laag, bedek en kook gedurende 20 minuten. Rijst moet teder zijn en water moet worden geabsorbeerd. Koel het af tot koel genoeg is om te hanteren.

Hoe maak je Temari Sushi

Mari Zushi is een kleurrijke bal vormige sushi gemaakt van geperste rijst en vis en plantaardige toppings. Plak de visfilet in bitjes. Als u groentetaartjes gebruikt, blancheren of grillen de groenten en snijd ze in bitjes. Om de temari zushi te monteren, krijg een stuk plastic wrap groot genoeg om een teacup of een kleine kom te bedekken. De plastic wrap zal dienen als een gids om de bal te vormen en houdt de rijst van de hand vast. Plaats een bijt grootte filet of gesneden groente in de plastic beklede theekop of kom. Voeg dan een eetlepel of twee sushi rijst toe om de filet te bedekken. Pak nu de plastic wrap samen met de rijst bal uit de theepot met je handen en draai het uiteinde van de plastic wrap om en doe het voorzichtig in een bal. De bal moet stevig aan de buitenkant zijn, fluffy binnenkant. Draai de plastic wrap uit en zet de Temari sushi over op een bord. U kunt de plastic wrap opnieuw gebruiken als u heen gaat. Garneer de sushi met een knoflook citroenschil, geraspte gember, gemalen bieslook, of een takje dille, en serveer met wasabi en sojasaus.

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders